Copyright 2007-2012
Built with Indexhibit

The following information is for people who would like to follow my classes in needlepainting and needlelace, given in my atelier in Delft. Because the participants are usually Dutch, the text is in Dutch. If you'd like more info in English, feel free to send me an email at evelinedelange@hotmail.com

Introductie

Vanaf april 2013 geef ik naaldschilder lessen in mijn atelier in Delft. Naaldschilderen, of needlepainting, thread painting, long&short stitch, silk shading en nog veel meer namen is een hele oude techniek om realistische afbeeldingen te maken met borduurgaren. Door de kleuren in elkaar over te laten lopen met goed geplaatste steken zorg je voor een schilderachtig, realistisch resultaat. Het lijkt moeilijk, maar het is makkelijker onder de knie te krijgen dan je denkt! In tegenstelling tot kruissteek borduren hoef je niets te tellen en je bent helemaal vrij om te maken wat jij wil, in de kleuren die jij wil en in de stijl die jij wil. Dat maakt het een hele creatieve, leuke techniek en heel goed geschikt voor zowel mensen die al langer borduren als kunstenaars die nog nooit een naald van dichtbij hebben gezien. Zie het als schilderen, maar dan met naald en draad!

Je kunt het gebruiken om schilderijen te maken, maar het is ook heel leuk op kleding of op historische/fantasie kostuums, op tassen, op van alles. De les is zo opgebouwd dat je de basis leert aan de hand van een project dat ik ontworpen heb, maar daarna ben je vrij om verder te gaan met nieuwe door mij verzonnen projecten óf zelf een project te verzinnen, dat je dan verder ontwerpt en uitvoert met mijn hulp. Je hebt geen eerdere borduurervaring nodig, je leert vanaf het allereerste begin hoe het werkt.

Lessen

De eerste lessen leer je door middel van een bloem alle basistechnieken van begin tot eind; hoe krijg ik het ontwerp op de stof, wat voor materiaal moet ik gebruiken, hoe werken de steken, in welke volgorde kan ik het beste borduren en natuurlijk: hoe werk je je geborduurde werk af? Ook leer je over de historie van de techniek en wat je er allemaal mee kunt doen. Je werkt in je eigen tempo, als je klaar bent kun je gewoon verder met het volgende project.

Ik verzorg de basis materialen, zoals de stof, de naalden, het patroon, materiaal om het af te werken..het enige dat je zelf mee moet nemen is een borduurringetje(te koop bij hobby en fourniturenzaken)en je garen. Dit zodat mensen die al heel veel garen hebben niet duurder uit zijn doordat ze dubbel garen krijgen, en ook omdat je zo zelf kunt kiezen welke kleuren je neemt. Je krijgt een lijstje met de DMC kleurnummers van het voorbeeld zodat je dat kunt kopen als je het voorbeeld wilt volgen, maar je mag dus ook gewoon je eigen kleurenschema kiezen.

Natuurlijk is er ook koffie, thee en koekjes(maar niet bij je borduurwerk! ;))

Inschrijf informatie

Alles gelezen en je denkt, dit wil ik?! Dan hier de info over hoe je je in kunt schrijven!

De lessen zijn op dinsdag en zaterdag. De dinsdag lessen zijn het beste geschikt voor mensen die in de buurt wonen en liever elke week een beetje doen, de zaterdag lessen zijn meer geschikt voor mensen die wat verder moeten reizen en dus liever een aantal uur intensief achter elkaar werken.

Dinsdag avond lessen zijn elke week, van 19:00 uur tot 21:30 (2.5 uur).
Vanaf 16 april
Kosten: 10 euro per les(inclusief basis materiaal)

Zaterdag lessen zijn om de week, van 10:00 tot 16:00(6 uur).
Vanaf 13 april.
Kosten: 30 euro per les(inclusief basis materiaal)

Beide lessen hebben dezelfde lesstof, er is een maximum van 8 cursisten per groep, zodat ik iedereen individuele aandacht kan geven. Bij veel interesse kan er nog een extra groep bij komen.

Bereikbaarheid

De lessen worden gegeven in het atelier waar ik werk in het kunstenaarsgebouw Bacinol 2, in Delft. Het is op 5 minuten lopen verwijderd van station Delft en je kunt voor de deur parkeren.

Inschrijven kan via evelinedelange@hotmail.com

Hieronder wat voorbeeldfoto's van de techniek, kijk voor meer foto's en inspiratie vooral even verder op de website!

http://evelinedelange.com/files/gimgs/th-13_DSC_4069.jpg
http://evelinedelange.com/files/gimgs/th-13_394079_236807926404365_2029439711_n.jpg
http://evelinedelange.com/files/gimgs/th-13_blu_v2.jpg
http://evelinedelange.com/files/gimgs/th-13_DSC_2699.jpg
http://evelinedelange.com/files/gimgs/th-13_546644_291829850902172_1551164749_n.jpg